Ученици от 10-класове от област Кърджали  участваха в заключително занятие

...
Ученици от 10-класове от област Кърджали  участваха в заключително занятие
Коментари Харесай

Обучават младежи на родолюбие и военни дисциплини

Ученици от 10-класове от област Кърджали  участваха в заключително занимание за образование по военната дисциплинираност „ Подготовка на страната за защита ”. Средношколци от Момчилград, Кирково,  Бенковски и Чорбаджийско се срещнаха с военна техника, персонално оръжие и снаряжение. Занятието се организира обичайно в базата на Общинския училищен център по военно дело и избавителни действия край кърджалийското село Широко поле. То се провежда от Военно окръжие в Кърджали, с поддръжката на СОСЗР и Военен клуб Кърджали.
       
„ Днес затваряме кръга от военни занятия в страната, които дават урок по родолюбие на младите. Важно е да се подчертае, че имаме цялостна поддръжка от институциите ”, съобщи пред присъстващите началникът на Централното военно окръжие полк.Георги Петков. Той награди кметовете на община Кърджали Хасан Азис, на общините Кирково и Момчилград Шинаси Сюлейман и Сунай Хасан, както и регионалния шеф Никола Чанев за принос в патриотичното образование на подрастващите. Тримата градоначалници бяха отличени и от ръководителя на СОСЗР о.з.ген. Златан Стойков.
         
Гости на младежите бяха също полк. Станимир Кисьов, държавен специалист в УЧРМО, Иво Антонов, шеф на дирекция Политика по военно-патриотично образование в МО. Присъстваха също зам.-областният шеф Севда Камбурова, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, секретарят на община Момчилград Бахатдин Ахмедов, началникът на Военно окръжие подп. Евгени Енчев.
         
Общинският училищен център край Широко поле се основава през далечната 1996 година с оръжие и екипировка, обезпечени от Организацията за подпомагане на защитата. Активно подпомагане оказва община Кърджали.
       
Под управлението на о.з.майор Минчо Гумаров стартира възобновяване на материалната база. Направени са първи стъпки за придобиване въз основата от Община Кърджали от МО и през 2003 година по време на мандата на кмета Хасан Азис тя е актувана като общинска благосъстоятелност. През идващите години центърът е водоснабден, построена е чешма-паметник на починалите бойци от област Кърджали във Втората международна война.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР